Bivanol to innowacyjny preparat, który bazuje na skuteczności naturalnych składników.
Wyniki Badań* przeprowadzone na reprezentatywnej grupie osób pomiędzy 40 a 85 rokiem życia.
Poniższa tabela prezentuje zaobserwowane zmiany w skali WOMAC w grupie badanych w zależności od czasu przyjmowania.
W ponad 87% przypadkach przyjmujący składnik preparatu powyżej 4 tygodni wypowiedzieli się pozytywnie lub bardzo pozytywnie na temat jego skuteczności.
Według tych samych badań stwierdzono, iż skoncentrowana formuła nie podrażnia przewodu pokarmowego podczas długofalowego stosowania. Pozwoli osobie na uczestniczenie w życiu codziennym bez żadnych ograniczeń.
Tabela 1. *Wyniki badań klinicznych przeprowadzonych oraz zatwierdzonych przez The University of Queensland HREC oraz The Princess Alexandra Hospital, Australia, Kwiecień 2012
Nowatorska technologia
Oprócz ekstraktu lipidowego w skład preparatu wchodzą kwasy tłuszczowe oraz białko. Składniki służące do wytwarzania preparatu, poddawane są nowatorskim procesom obróbki. Sprawia to, iż zachowują unikatowe właściwości, nie zaburzając przy tym flory fizjologicznej. Wyjątkowe walory składników preparatu zostały potwierdzone przez naukowców.
Kolebka Bivanolu – Nowa Zelandia
Niezwykła hodowla zielonych małży
Małże, które wykorzystywane są do produkcji Bivanolu, żyją w nieskażonych wodach Oceanu Spokojnego u wybrzeży Nowej Zelandii. Czystość wody jest regularnie sprawdzana pod kątem szkodliwych czynników takich jak pestycydy, czy metale ciężkie, które mogłyby przeniknąć do wnętrza małży.
Dzięki zdrowym i naturalnym warunkom hodowli oraz zastosowaniu nowatorskiej, unikatowej technologii ekstrakcji, uzyskaliśmy naturalny produkt o wysokiej skuteczności działania.
Opinie eksperta:
„Skład omułka zielonowargowego powoduje, że jest on naturalnym źródłem substancji, które pomagają nam zachować zdrowe stawy. Glikozaminoglikany odpowiadają za odbudowę chrząstki i mazi stawowej, a także ich sprężystość i elastyczność. Ich niedobór sprawia, że stawy przestają być naturalnie chronione i są bardziej podatne na uszkodzenia. Z kolei obecność nienasyconych kwasów omega zmniejsza stany zapalne w organizmie. Pierwiastki i minerały, jak kwas krzemowy, poprawiają gęstość kości i wpływają na budowę tkanki łącznej. Małże zielone to także niezwykle bogate źródło żelaza, wapna, fosfolipidów, steroli i witamin E, C, A, D1,D3, B1, B2, B6, B12 oraz B3 i B5” – lekarz, Agnieszka Gawłowska.
„Ekstrakty z omułka zielonowargowego mogą zmniejszyć stan zapalny stawów, co zostało już udowodnione znacznie wcześniej. Innowacyjność obecnych badań naukowych polega na tym, że naukowcy tym razem chcą przeanalizować nowe biomarkery wpływu małży zielonych (perna canaliculus) na nasze zdrowie, w tym w szczególności na ograniczenie bólu mięśni po wysiłku, leczenie przewlekłych stanów zapalanych stawów, degradację chrząstki stawowej oraz zdrowie metaboliczne” – dodaje Agnieszka Gawłowska, lekarz specjalizująca się w chorobach stawów.
Bivanol to innowacyjny, całkowicie naturalny preparat, którego składniki korzystnie wpływają na blokowanie działania enzymu odpowiedzialnego za dolegliwości związane z obrzękami stawów, porannymi sztywnościami oraz ruchliwością stawów.
Według badań klinicznych to najbardziej skoncentrowana formuła, która nie podrażnia przewodu pokarmowego. Pozwoli osobie na uczestniczenie w życiu codziennym bez żadnych ograniczeń.
1 kapsułka zawiera 500 mg stabilizowanego kompleksu lipidowego z zielonych małży nowozelandzkich – GlycOmegaPLUS.
Składniki preparatu mają korzystny, potwierdzony naukowo wpływ na zminimalizowanie dolegliwości w obrębie stawów. Jego naturalne składniki blokują enzym cyklooksygenazę 2.
Bivanol nie zawiera glutenu, soi, drożdży oraz konserwantów. Produkt niemodyfikowany genetycznie.
Wyprodukowany z zachowaniem najwyższych standardów produkcji GMP, GHP oraz HACCP.
Według najnowszych badań czołowych specjalistów z Australii i Nowej Zelandii, składniki preparatu (małże zielone nowozelandzkie) mają korzystny wpływ na poprawę elastyczności stawów, redukcje obrzęków oraz porannych sztywności stawów.
Małże, które wykorzystywane są do produkcji Bivanolu, żyją w nieskażonych wodach Oceanu Spokojnego u wybrzeży Nowej Zelandii. Czystość wody jest regularnie sprawdzana pod kątem szkodliwych czynników takich jak pestycydy, czy metale ciężkie, które mogłyby przeniknąć do wnętrza małży.
Wyniki badania: „Skuteczność wyciągu z małży zielonych nowozelandzkich (Perna canaliculus) w chorobie zwyrodnieniowej stawów oraz poprawa w zaburzeniach żołądkowo-jelitowych. **”
Znacząca poprawa w zakresie bólu, sztywnośći i ruchomości stawów.
Znacząca poprawa w zakresie objawów żołądkowo-jelitowych o 49% u pacjentów z OA (osteoarthritis) (zapalenia kostno-stawowe).
Pozytywne lub bardzo pozytywne wypowiedzi na temat skuteczności przez znaczącą większość przyjmujących standaryzowany ekstrakt z zielonych małży nowozelandzkich (1500 mg / dzień) powyżej 4 tygodni.
Skoncentrowana formuła nie podrażnia przewodu pokarmowego podczas długofalowego stosowania. Pozwala osobom stosującym produkt na uczestniczenie w życiu codziennym bez żadnych ograniczeń.
tabela 1. Spadek bolesności w skali WOMAC w czasie.
tabela 2. Spadek poziomu sztywności w skali WOMAC w czasie.
tabela 3. Wykres spadku aktywności (zapalenie stawów) w skali WOMAC prezentowany w czasie trwania badania.
** Centre for lntegrative Clinical and Molecular Medicine [Ośrodek Zintegrowanej Medycyny Klinicznej i Molekularnej], School of Mooicine, The University of Queensland [Akademia Medyczna Uniwersytetu Queensland oraz The Princess Alexandra Hospital [Szpital im. Księżniczki Aleksandry ], Brisbane, QLD, Australia.